pil pil
Vilhelm af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg
Louise Karoline af Hessen-Kassel
Vilhelm 10. af Hessen-Kassel
Louise Charlotte af Danmark
Christian IX Konge af Danmark
(1818-1906)
Louise af Hessen-Kassel
Frederik VIII Konge af Danmark
(1843-1912)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Louise af Sverige-Norge

Frederik VIII Konge af Danmark

  • Født: 3.6.1843, Det Gule Palæ, København
  • Ægteskab: Louise af Sverige-Norge i 1869
  • Død: 14.5.1912 i en alder af 68 år
  • Begravet: Roskilde domkirke
Billede

  Forskningsnotater:Frederik 8. (Christian Frederik Vilhelm Carl) (3. juni 1843 \endash 14. maj 1912[1]) var konge af Danmark fra 1906 til 1912.
I 1869 blev han gift med prinsesse Lovisa af Sverige-Norge. Sammen fik de 8 børn: Christian (X), Carl (kong Haakon VII af Norge), Harald, Gustav, Louise, Ingeborg, Thyra og Dagmar. Allerede som nygifte overtog kronprinseparret det smukke Charlottenlund Slot som sommerbolig. Her blev flere af deres børn født, og Frederik den 8. havde her et fristed langt væk fra hoflivet på Amalienborg.
I de sidste år var Kongens helbred svækket af en hjertesygdom, og under et ophold i Hamborg blev Frederik 8. fundet død om aftenen den 14. maj 1912 efter en uledsaget udflugt i byen. Da man om morgenen ikke fandt ham på hans værelse, startede man en diskret eftersøgning, og man fandt ud af, at liget af en velklædt ukendt herre var blevet indleveret på byens lighus lidt før midnat. Da man fik adgang dertil, fandt man lig nr. 133. Det viste sig at være kongen. Han blev transporteret tilbage til hotellet, og man udsendte en meddelelse om, at kongen var død under en aftentur i byen. Frederik den 8. blev efterfulgt af sin søn Christian 10. Han blev gravsat i Roskilde Domkirke.
I mange år gik der hårdnakkede rygter om, at Kongen i virkeligheden skulle være død på et bordel. Kongens høje alder og ringe helbred, samt det faktum, at Kongen døde blot et kvarter efter at have forladt sit hotel giver imidlertid al grund til at antage, at disse var uden hold i virkeligheden
Peter Vilhelm Vorum, oldefar til PH's svigersøn Karsten Vorum, var lokomotivfører på det tog, som bringer kongens båre hjem til Danmark.


Billede

Frederik blev gift med Louise af Sverige-Norge i 1869.
Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 7.7.2017 med Legacy 8.0 fra Millennia